Avertizare meteo! Vânt puternic și ger în Bistrița-Năsăud

Meteorologii au emis joi o informare de vânt puternic valabilă până sâmbătă seara în toată țara. Potrivit ANM, în zonele montane și în nordul Moldovei rafalele vor ajunge până la 100 km/h, aceste regiuni aflându-se sub avertizare meteo Cod galben.

Informarea este valabilă în toată țara până sâmbătă, la ora 20.00. Până atunci, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova. Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă se va forma polei în nord, centru și nord-est.

Temperaturi foarte scăzute s-au înregistrat noaptea trecută, în Bistrița-Năsăud. “Joi la ora 06.55 s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură a sezonului hibernal 2021-2022 în județul Bistrița-Năsăud, Stația Meteo.BN din Lunca Ilvei înregistrând -21,2°C !!! A fost ger în tot județul, temperaturile scăzând sub -13°C pe toată suprafața acestuia. La noapte gerul se mai înmoaie, astfel că temperaturile vor fi mult mai ridicate față de noaptea care tocmai a trecut”, a transmis MeteoBN.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *