Aurelia Dan: “Dați tabletele elevilor, să nu mai văd tablete aruncate într-o cutie, în sala profesorală!”

Noul inspector şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan, le-a cerut, joi, directorilor unităţilor de învăţământ, să le dea elevilor tabletele pentru ca acestea să nu fie”aruncate într-o cutie, în sala profesorală”, potrivit Agerpres. Declarația a fost făcută în cadrul unei şedinţe organizate în sistem videoconferinţă, când directorii de școli au primit sarcina să facă și un inventar al resurselor digitale achiziţionate pentru şcoala online. 

Aurelia Dan, inspectorul general din Bistrița-Năsăud a spus că au fost situații în care tabletele erau „aruncate într-o cutie” și că directorii de școli nu le dădeau elevilor, pentru că „se strică”.

„Mi-aş dori tare mult să nu mai văd tablete aruncate într-o cutie, în sala profesorală, cum am întâlnit anterior. Dacă tot s-au făcut eforturi mari, atât din partea şcolii, cât şi din partea autorităţilor publice locale, dacă tot s-au accesat proiecte, dacă tot s-a obţinut finanţare pentru asigurarea mijloacelor necesare învăţării online, atunci vă rog să le daţi spre folosinţă copiilor. Se strică? Asta e! Dar, pe principiul ‘nu le folosim, că se strică’, atunci nu înţeleg nevoia pe care aţi justificat-o în momentul în care aţi solicitat să se achiziţioneze”, le-a spus Aurelia Dan directorilor de şcoli.

Astfel, mesajul transmis de aceasta pentru directorii de școli a fost ca ei să le dea tabletele elevilor pentru a le fi de ajutor. De asemenea, inspectorul general din Bistrița-Năsăud le-a solicitat directorilor să inventarieze resursele digitale și să le pregătescă pentru elevi.

“Aşa cum ne-au confirmat şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, deocamdată începem faţă în faţă, dar nu ştim până când putem promova acest tip de învăţare. Vă rog să inventariaţi resursele digitale şi să le pregătiţi, astfel încât să poată fi folosite de către copii”, a declarat Aurelia Dan.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a început mandatul la 1 septembrie.

Sursa: Edupedu.ro


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *