Artistul Vlad Bodașcă a lăsat Clujul pentru Bistrița. A deschis o galerie de artă pe pietonal (FOTO)

,,Tot timpul am fost iubitor de frumos, iubitor de tot ce înseamnă patrimoniu

După 9 ani la Cluj-Napoca, bistrițeanul Vlad Octavian Bodașcă s-a întors în orașului natal pentru a da o pată de culoare și să ofere ceva nou Bistriței.

Cu gândul acesta în minte, Vlad a închiriat un spațiu în centrul orașului în 16 octombrie și a deschis o galerie de artă în centrul orașului cu toate obiectele de artă pe care le-a strâns la Cluj: tablouri, gravuri, sculpturi, obiecte restaurate, mobiliere. Majoritatea obiectelor fiind unicate.

 

Povestea de viață a unui tânăr artist

Atracția către artă a început încă din clasa a 7-a de la desene cu monstruleți și dinozauri. Dar din aceste desene simple și copilărești, el a ajuns să termine facultatea de Arte și Design Cluj-Napoca și să creeze artă.

,,În clasa a 7-a am avut o profesoară de desen care ne dădea tot felul de teme, dar niciodată nu le respectam. Desenam tot felul de monstruleți și dinozauri, dar foloseam culorile pe care ni le dădea, dar le transpuneam în alte idei. Și se tot plimba pe lângă mine și îmi tot spunea ce frumos îi, dinozaurul sau orașul pe care l-ai făcut și m-a întrebat dacă nu aș vrea să merg la Corneliu Baba, fiind singura școală de arte plastice. Și mi s-a părut interesant, după care a început să-mi dea tot felul de teme, natură statică, portrete și mie mi-a plăcut. S-a terminat clasa a 8-a, m-am dus cu o mapă de desene la admitere. Am intrat la o secție de grafică și l-am avut profesor pe domnul Marian Coman, un profesor excelent. 

Și mai departe am încercat să merg tot pe arte plastice, m-am dus la facultate la Cluj, unde am făcut ceramică sticlă-metal pe partea de design. În total am stat aproape 9 ani la Cluj.

De asemenea, Vlad ne-a împărtășit opinia lui despre modul în care se predă arta la facultate.

,,Mi se pare ceva wow, ceva plăcut, profesorii predau foarte bine, cei care aveau atracția pentru artă. M-am prins cumva, m-am legat cumva de ei și îmi plăcea tot ce făceau și încercam să fac tot ce-mi propuneau ei.

Decizia de a reveni la Bistrița

,,Acum doi ani am avut la Cluj un spațiu în care mi-am făcut un miniatelier, iar în acesta mi-am făcut un ONG. Și încercam să aduc mai mulți prieteni, să vorbim, să facem lucuri hand-made, tot felul de brățări, tricouri printate. Am organizat tabere și workshop-uri din banii câștigați. Dar Clujul fiind foarte scump am zis că e mai bine să vin acasă.

După ce am strâns ceva bănuți am luat spațiu acesta pe Liviu Rebreanu, nr.20 și am decis să fac și aici, având și spațiu mai mare.” 

Un atelier de artă cu toate serviciile: artă, design, restaurare, custom-made

În momentul de față exista sute de obiecte în interiorul galerie. Vlad oferă servicii de restaurare obiecte, vânzare de obiecte de artă unicate și chiar obiecte custom. Pe pagina sa de instagram, bodogallery, puteți să găsiți numărul de telefon și emailul.

Un proiect pe termen lung

,,Aș chema efectiv oamenii să expună în galerie. Lângă atelier am o sală mai mare, o sală de expunere. Încet-încet încerc să chem oameni, nu neapărat pentru a cumpăra arăt, ci doar pentru a viziona artă. Am o prietenă, Eva Dolha care mi-a propus să poată să adună oameni și să expună. Eu sunt prieten și cu cei de la Arcade24, deci eu foarte mulți prieteni artiști care chiar ar vrea să îmi vadă bârlogul de artist.”


Comentarii

3 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *