Ancuța Cârcu i-a făcut plângere penală pentru înșelăciune și șantaj lui Doru Ghineț. A țepuit-o de 12.000 de euro (FOTO-DOCUMENTE)

Situație greu de imaginat pentru Ancuța Cârcu. Bistrițeanca a rămas cu 12.000 de euro dați și fără casa pe care dorea să o cumpere de la Doru Ghineț, un fost polițist și fost candidat la Primăria Șieu Măgheruș. Ancuța Cârcu, prin intermediul avocatului Adrian Bora, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, pentru șantaj și înșelăciune.

Epopeea a început în anul 2019, când Ancuța Cârcu s-a înțeles cu Doru Ghineț și cu soția acestuia, Raveca Ghineț, să-i vândă casa și un teren, situate în municipiul Bistrița, în cartierul Unirea, la prețul de 35.000 de euro. “La data intervenirii acestei promisiuni de vânzare cumpărare, imobilele nu erau înscrise în cartea funciară în favoarea acestora, numitul Doru Ghineț obligându-se să facă demersurile pentru înscrierea în cartea funciară, iar la finalizarea procedurii să ne prezentăm în fața notarului public, pentru încheierea contractului de vânzare, cumpărare. La insistențele lui Doru Ghineț, care susținea că are nevoie de bani pentru tratamentul soției sale, care suferă de o boală gravă, am acceptat să-i transfer mai multe sume de bani, ca avans din prețul convenit”, spune Ancuța Cârcu.

În acea perioadă, Ancuța Cârcu se afla în Tenerife și a transferat, în contul Ravecăi Ghineț suma de 9000 de euro, în mai multe tranșe: 2000 de euro în 7.10.2020, 3000 de euro în 28.02.2020, 2000 de euro în 30.07.2020 și 2000 de euro în 21.12.2020. “De asemenea, le-am mai transmis prin intermediul lui G. S. suma de 3000 de euro în numerar”, spune Ancuța Cârcu în plângerea penală, atașând dovezile plăților.

În data de 25.11.2020, Doru Ghineț a finalizat procedura de înscriere în CF a dreptului de proprietate asupra imobilelor, în favoarea lui, în ceea ce privește terenul și în coproprietate cu soția lui, în ceea ce privește casa. 

În primăvara acestui an, Ancuța Cârcu s-a întors în țară și a luat legătura cu Doru Ghineț, pentru a încheia contractul de vânzare cumpărare, la prețul și în condițiile convenite. “Acesta a refuzat încheierea contractului, spunând că prețul este prea mic, solicitându-mi să-i dau mai mulți bani. Subsemnata nu am fost de acord cu majorarea prețului, solicitându-i să-mi restituie suma de 12.000 de euro, plătită în avans, însă acesta a refuzat”, spune Ancuța Cârcu.

“Întrucât nu am primit un răspuns clar cu privire la restituirea sumei, l-am contactat din nou telefonic și i-am comunicat că dacă nu îmi restituie de bună voie suma de 12.000 de euro, voi contacta un avocat, pentru a iniția procedura judiciară, moment în care Doru Ghineț mi-a spus că deține o înregistrare video compromițătoare cu subsemnata, înregistrare în care întrețin relații sexuale cu un bărbat pe nume Alex, care în prezent este căsătorit, lăsându-mă să înțeleg că dacă insist în a-i cere restituirea banilor, va face publică această înregistrare”, spune Ancuța Cârcu în plângerea penală. 

Plângerea penală este făcută pentru infracțiunile de înșelăciune și șantaj. 

Lucrurile par a fi și mai grave, Ancuța Cârcu spunând că Doru Ghineț a acționat la fel și în cazul altor persoane, cărora le-ar fi promis că le vinde casa. “Am aflat că există și alte persoane cu care a procedat în mod similar, fapt care atrage concluzia că în mod deliberat, în momentul în care mi-a promis că-mi va vinde imobilele, m-a indus în eroare, neavând intenția de a-mi transmite dreptul de proprietate asupra acestora”, spune Ancuța Cârcu. 


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *