Amenzi pentru ignorarea carantinei, la Bistrița

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu polițiști locali și jandarmi au continuat acțiunile pentru prevenirea răspândirii virului Sars-Cov-2.

În acest sens, au fost verificate aproape 500 de persoane față de care a fost dispusă măsura carantinării sau izolării la domiciliu. În urma controalelor efectuate, polițiștii locali din Bistrița au constatat faptul că un bărbat de 40 de ani și o femeie de 32 de ani, ambii din Bistrița nu respectă măsura carantinării. Cei doi nu au fost găsiți la adresa de domiciliu, fiind sancționați contravențional conform Legii 55/2020, sancțiunile fiind în cuantum de 2000 de lei.

Tot ieri, în orașul Beclean, în intervalul 15.00-18.00, polițiștii au acționat pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii pandemiei de COVID-19, fiind verificate 10 societăți comerciale, 17 mijloace de transport, 41 de persoane aflate în carantină și legitimate 15 persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 cu avertisment, pentru nerespectarea Legii 55/2020. Celelalte au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier.

În perioada următoare, polițiștii, împreună cu jandarmii, polițiști locali și alți reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, intensifică activitățile de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă măsurile de protecție și restricțiile impuse.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *