Se termină haosul din urbanism? Condiții noi pentru construirea blocurilor din Bistrița

Consilierul municipal USR-PLUS, Nicolae Pavalean, a explicat ce condiții vor trebui să respecte unii dezvoltatori imobiliari din Bistrița.
„Am participat la ședința de început de lună a Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistrița. În cadrul acesteia, s-au dezbătut mai multe subiecte printre care și analiza propunerilor de îmbunătățire a unui proiect extrem de important pentru municipiul Bistrița.
Este vorba despre Proiectul de hotărâre privind aprobarea condițiilor pentru autorizarea construirii de locuințe mici (3 până la 6 apartamente / pe suprafete de teren între 700 mp și 2000 mp), pe raza municipiului Bistriţa. Un proiect absolut necesar în contextul în care s-a construit deja prea mult în mod haotic, trezindu-ne cu blocuri de apartamente în mijlocul unor cartiere de case.
 
În cadrul ședinței, pe lângă prevederile existente deja în proiect, cum ar fi obligativitatea asigurării unui minim de 1 loc de parcare pentru fiecare apartament construit sau numărul maxim de apartamente în funcție de suprafața terenului, am venit cu o propunere de îmbunătățire a acestuia, care prevede includerea cerinței ca persoanele fizice sau persoanele juridice care solicită autorizație de construire a locuințelor colective mici, să prezinte pe lângă celelalte documente necesare și un angajament de plantare a unui numar minim de “x” arbori, “x” reprezentând numărul egal cu numărul de apartamente construite“, a explicat Pavelean.
 
„Ideea de la baza propunerii pornește de la a crea o obligativitate pentru cei care edifică construcţii pentru plantarea de copaci în vederea minimizării impactului ecologic al acestora. Ideea este deja aplicata cu succes în alte orașe din Romania și sunt sigur că se va bucura de susținerea întregului Consiliu Local al Municipiului Bistrița“, a mai spus acesta.

Comentarii

Un comentariu
  1. Balan Marius -Horea 13 ianuarie 2021 10:12

    Fara blocuri in zona A si B din municipiu . Fara blocuri intre case ! Acoperisul la toate constructiile de tipul cerut de 3-6 ap sa fie obligatoriu de TIGLA. Trebuie mentinuta arhitectura specifica caselor din B-ta de la acoperis in jos. Fara pltforma dreapta la ultimul nivel. Nu suntem in Grecia, aici este un cu totul alt specific. In Transilvania trebuie imbinat medievalul cu modernul dar cu mare atentie .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *