Dosare penale pentru șoferi, întocmite de polițiștii de la rutieră

În data de 10 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier, au depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani din Bistrița-Bârgăului în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17 pe direcția Vatra Dornei spre Bistrița, având o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

**

La data de 10 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 53 din Bistrița. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat valoarea de 0,63 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru prelevarea a doua mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea fiind verificat in bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe cât și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

**

În data de 10 ianuarie polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat în trafic pe DN17D în localitatea Mocod un autovehicul care nu avea aplicate plăcuțele de înmatriculare aplicate.

S-a procedat la verificarea autoturismului în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că autovehiculul nu figurează ca și înmatriculat.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat în vederea documentării faptei.


Comentarii

Un comentariu
  1. Berbecar 16 ianuarie 2021 14:37

    Te pregătești pentru o meserie , atunci practico . Felicitări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *