Primarul Bistriței, Ioan Turc, a lansat aplicația mobilă de consultare publică și bugetare participativă (VIDEO)

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a prezentat astăzi aplicația mobilă de consultare publică și bugetare participativă, aplicație care va fi disponibilă de luni, 7 decembrie. 

“De luni, punem la dispoziția cetățenilor o platformă digitală prin care aceștia vor fi consultați cu privire la toate proiectele pe care Primăria Bistrița le va derula, fie că vorbim de proiecte de investiții, pe latura educațională, socială sau de orice altă natură. Această aplicație are deja un istoric, ea este folosită în orașe, municipii importante din țară, cum ar fi Cluj-Napoca, Baia Mare, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Pitești. Platforma digitală pune la dispoziția utilizatorilor trei module:

  • un modul de consultare publică a cetățenilor: cu această opțiune vom da posibilitatea fiecărui cetățean căruia îi pasă de ceea ce se întâmplă în comunitate să se exprime, cetățenii vor putea răspunde la sondajele inițiate de Primărie, prin intermediul acestei aplicații
  • un modul de bugetare participativă: am spus în campania electorală că o parte din bugetul Bistriței va merge către cetățeni, oamenii vor spune ce proiecte consideră că sunt importante pentru Bistrița, va fi o sesiune de vot, se va stabili un clasament și proiectele vor prinde viață, în limita unei sume
  • un modul de raportare a problemelor și de comunicare cu cetățenii”, a explicat primarul Bistriței,  Ioan Turc.

Cetățenii se pot înregistra pe aplicație cu o o adresă de email sau cu contul de Facebook iar după selectarea municipiului Bistrița, se vor putea semnala orice probleme legate de oraș. Reprezentanții administrației, oamenii din Primăriei, vor citi sesizările și vor răspunde cât se poate de repede, după cum anunță primarul Ioan Turc. Cetățenii sunt ținuți la curent cu cursul și finalizarea sesizării făcute.

De asemenea, prin aplicație, vor fi anunțate evenimente sau acțiuni de interes public.

“Intenționăm ca, începând de luni, comunicarea dintre Primărie și cetățeni să se facă mai bine, folosind inclusiv această aplicație și sper că oamenii vor gusta această ofertă pe care o facem, cred că vor interacționa cu noi”, a explicat Ioan Turc.

Primarul spune că, cel târziu în martie 2021, Primăria Bistrița va avea și un nou site oficial.

Aplicație se numește City Health și poate fi descărcată gratuit, pe telefon, pe sistemele android și IoS.


Comentarii

Un comentariu
  1. Balan Marius -Horea 4 decembrie 2020 12:46

    Felicitari d-le primar ! A sosit timpul ca administratia sa fie atenta la toate aceste aspecte. Pesedeii din fosta administratie nu au vrut sa auda de asa ceva, decat de oameni leguma, prosti si asistati, fara orizont si informare la timp. Tatucul unic dadea semnalul la vot. Unde punem strutii, dar cate mere ne mai trebuie si cati bani aruncati pe ghidusii mai aruncam pe apa sambetei. Important este ca LIBERALII si USERISTII din CL sa se tina de ceea ce primesc de la putinii cetateni civici pe care-i are B-ta si sa le si rezolvati nu sa le aruncati la cosurile de gunoi din Primarie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *