Bogdan Ivan, despre programul PNL: “Planul Național de Sărăcire al românilor!”

“PNL, împreună cu președintele LOR, Klaus Iohannis, au lansat Planul Național de Redresare și Reziliență. Titlul ar trebui să ne dea fiori. În primul rând, redresarea înseamnă o recunoaștere a falimentului Guvernului Meu, care a a adus economia națională la un deficit de 9,1 la sută într-un singur an! Prin comparație, guvernarea de stânga, după trei ani, i-a predat lui Ludovic Orban o țară cu un deficit de doar 3,6 la sută! Desigur, atât președintele LOR, cât și Guvernul Meu, invocă pandemia, însă ar trebui să ne aducem aminte cum specialistul în finanțe Florin Câțu estima în luna martie că deficitul va ajunge la doar 5 la sută în acest an. În mai, a revenit spunând că 6,5 la sută, apoi în august a mai adăugat un procent, pentru ca în noiembrie să recunoască faptul că s-a înșelat și că avem deficit de 9,1 la sută care va crește până la sfârșitul anului până la 9,5 la sută!”, a transmis Bogdan Ivan Gruia, candidat PSD la Camera Deputaților.
 
“Guvernul Meu spune că sunt cheltuieli enorme cu salariile, pensiile, alocațiile și alte drepturi financiare. Bineînțeles, președintele LOR reclamă că este vina PSD. O “vină” de care beneficiază medicii, pensionarii, copiii etc. Ce înseamnă redresarea conform planului acela național? Scăderea ponderii acestor drepturi. Adică să taie în carne vie și să scadă puterea de cumpărare a românilor, să micșoreze coșul zilnic și altele. A mai făcut-o și Boc, de ce n-ar face-o și colegul său de partid, Ludovic? Cum să tai salariile, dacă specialiștii spun că un român are nevoie de 2818 lei pentru un trai decent? Ne-am lămurit cu redresarea, dar ce facem cu reziliența? Conform Dex, “reziliența este o mărime caracteristică pentru comportarea materialelor la solicitările prin șoc”!!! De altfel, pe 10 noiembrie, UE a decis că va acorda fonduri pentru reconstrucție prin care Europa va deveni mai ecologică, mai digitală și mai rezilientă. Adică, mai pregătită pentru șocuri.
 
Ciudat, nimic despre protecția socială. Pentru că protecția socială trebuie să o asigure fiecare guvern în parte, iar în cazul României singura salvare ar reprezenta-o împrumuturile externe. Ok, dar împrumuturile, în condițiile unui deficit de peste 10 la sută din PIB, impune dobânzi uriașe. Mai bine redresăm, spune Guvernul Meu. Iar eu susțin Guvernul Meu, spune președintele lor.
Bun plan de redresare și reziliență. Planul lor, durerea oamenilor”, a transmis Bogdan Ivan.
 
Material comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD Org. Jud. Bistriţa-Năsăud | Realizat de LIFEVISION FILMS | Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020

Comentarii

Un comentariu
  1. Balan Marius -Horea 28 noiembrie 2020 12:31

    Tinere fii serios si nu umbla cu cioace din astea. Nici asistatii sociali si analfabetii functionali nu mai pun botul la astfel de declaratii neserioase. In rest sa auzim numai de bine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *