PER atacă Legea Colectiv. Silviu Rus: “Ionuț Simionca trebuie să ceară suspendarea ei”

Candidatul PER la Camera Deputaților, Silviu Rus, a criticat Legea Colectiv, inițiată de deputatul PMP, Ionuț Simionca. Silviu Rus spune că, prin acea lege, administratorii afacerilor sau a instituțiilor au găsit o portiță de scăpare pentru a funcționa fără avize ISU.

“Eu sunt foarte supărat pe Legea Colectiv și domnul Ionuț Simionca are puțină conștiință, trebuie să meargă la București și, în plen, să ceară revocarea sau suspendarea acelei legi. Pentru că acele instituții și tot ce înseamnă domeniul public și privat au profitat de acea lege ca să se spele pe mâini. Ne-am pus afișul cu noi nu respectăm regulile și este bine. Trebuia să intre în legalitate, nu să se spele pe mâini. Noi tot timpul avem această meteahnă de a ne conferi cumva un cadru legal să fim ilegali. Nu! Toate instituțiile și tot ce înseamnă privat, trebuie să intre în legalitate. Să nu-și mai bată joc de oameni, să aibă avize ISU, că de aia sunt făcute la nivel local și european, ca să fie respectate și niciodată, în niciun fel de circumstanțe, să nu se întâmple astfel de nenorociri”, a declarat Silviu Rus, în cadrul emisiunii INFO POLITIC.

“Mergeți până la Trezorerie din Năsăud, să vedeți dacă are avizul. Nu mai putem să lăsăm la voia întâmplării ce se întâmplă în România”, a concluzionat Silviu Rus.

Legea prevede obligaţia amplasării de panouri de înştiinţare în cazul spaţiilor fără autorizaţie de securitate la incendiu. „Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor care vizează construcţii publice au obligaţia să realizeze şi să amplaseze panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective, cu următorul conţinut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roşie, pe fundal alb: «Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu.»”, prevede proiectul de legea inițiată de Ionuț Simionca și adoptată în 2017 de Parlament.

 

 

INFO POLITIC cu Augustin Danci. Invitați Silviu Rus – candidat PER la Camera Deputaților și Gheorghe Ianoș – candidat PER la Senat

INFO POLITIC cu Augustin Danci. Invitați Silviu Rus – candidat PER la Camera Deputaților și Gheorghe Ianoș – candidat PER la Senat

Posted by InfoBistrița.ro on Sunday, November 15, 2020


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *