Ei sunt candidații din Bistrița-Năsăud pentru parlamentare: 11 partide și doi independenți!

11 partide și doi candidați independenți au depus candidaturile pentru Parlamentul României, în județul Bistrița-Năsăud. Este vorba de PNL, PSD, PMP, USR-Plus,UDMR, Partidul Verde,  Pro România SL, PPU SL, AUR și  PNȚ Maniu-Mihalache. De asemenea, există și două candidaturi independente: Nicolae Ilie Cioancă și Ovidiu Rațiu.

După PNL, PSD, UDMR care și-au depus listele de candidaturi în primele zile ale acestei săptămâni, acum a venit rândul celor de la USR-Plus, Pro România, PPU SL, AUR.

USR-Plus

După modificările intervenite pe lista candidaților pentru Camera Deputaților prin înlocuirea lui Lorond Toth cu Lorant Sas pe primul loc, cei din USR-Plus au ajuns cu listele aseară la Biroul Electoral de Circumscripție Județean. Cei doi au fost însoțiți de deputatul Cristina Iurișniți

Faptul este confirmat pe pagina Uniunii: ”Echipa USRPLUS Bistrița-Năsăud a depus dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare. Emilian Gabor și Lorant Sas, primii pe listele pentru Senat, respectiv Camera Deputaților, au fost însoțiți la BEJ de către deputatul Cristina Iurișniți, ceilalți candidați, precum și de reprezentanți ai conducerii Alianței, la nivel județean”

Pro România

După plecarea prin radiere din ALDE a fostului președinte imterimar Ioan Monița, primar al comunei Romuli, în Pro România, acesta urmând exemplul lui Călin Popescu Tăriceanu și a încă 21 de președinți de filiale județene, Pro România rămâne în jocurile politice și candidează pe liste separate la alegerile parlamentare. Principalii vectori: Ioan Monița la Camera Deputaților și Grigore Timoce la Senat.

Partidul Verde

Camera Deputaților: Daniel Ciobănică, Grigore Cotul, Emilia Popdeac, Alexandru Slăvoacă, Ionuț Cozonac

Senat: Simion Bălan, Vasile Herța

PPU SL

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) iese cu o listă ”ciudată” și cu nume mai puțin cunoscute în spațiul public și, pe care le vom analiza la timpul oportun. Astfe, la Senat, primul pe listă este antreprenorul Pompei Cocean din Târlişua, urmat de ing. Alexandra Dorina Pop din Bistriţa, Ioan Cucură din Bistriţa şi Lucian Lupşa din Şieu Sfântu.

La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Macedon Pătrăşcan, viceprimar în acest final de mandat la Şanţ, ing. Andrei Vieriu – administrator din Bistriţa, ing. Andrei Pop din Bistriţa, Dumitru Bendean din Miceştii de Câmpie (fost primar, administrator de firmă), prof. Alexandra Borzoş, ing. Alexandru Pop din Bistriţa şi Dorel Drăgan din Monor.

AUR

Nici Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) nu se lasă mai prejos și depune liste. Astfel, un fost lider al PNȚCD, Marcel Seserman, deschide lista pentru Camera Deputaților, urmat de Ionuţ Barteş (administrator) din Bistriţa, prof. Anton Moisil din Şanţ. La Senat, primul este ing. silvic Victor Filipoi din Şanţ, urmat de Ioan Deneş din Cristeștii Ciceului.

De asemenea, liste au depus și cei din PNȚCD Maniu -Mihalache, Mircea Taloș candidând pentru Senat iar la Camera Deputaților prima poziție revine Mariei-Irodeada Mazilu

Alianța Renașterea Națională

Camera Deputaților: Lucian Moisa

Doi candidați independeți

Unul este Nicolae Cioancă, iar celălalt un tânăr de 28 de ani: Ovidiu Ioan Rațiu, un tânăr de 28 de ani din Bistrița. Acesta a anunțat pe pagina sa de socializare faptul că a reușit să strângă semnăturile necesare candidaturii: ”Vă mulțumesc enorm! În această seară am reușit să depun dosarul pentru candidatura mea independentă la Camera Deputaților. Acest fapt nu era posibil fără ajutorul vostru, al comunității din Bistrița-Năsăud! Mulțumesc tuturor oamenilor care mi-au fost alături în acest parcurs….A fost o aventură pe cinste dar fiecare minut a meritat! Am avut ocazia să cunosc oamenii județului, să le ascult nemulțumirile și să-i asigur că în eventualitatea unui mandat de deputat voi fi vocea lor în Parlamentul României” a scris Rațiu pe  pagina sa de facebook .

Ovidiu Rațiu spune că a făcut un master în diplomație la Colegiul Europei din Bruges dar și că Înainte de aceasta specializare, a trait si lucrat in diferite colturi ale Europei si Americii de Nord, ”unde am acumulat numeroase cunostiinte si experiente pe care doresc acum sa le pun in practica acasa, in Romania.” Rațiu a fost unul dintre liderii protestelor de stradă din Bistrița de după tragedia Colectiv dar și că  a fost unul dintre cei mai tineri candidati pe lista Plus la alegerile Europarlamentare, ocupand locul 27 (pozitie ocupata prin vot universal + evaluare a candidaturii din 153 de candidati).

Alin Cordoș


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *