PMP nu face majoritate cu PNL în Consiliul Județean. Mesajul categoric al lui Ionuț Simionca (VIDEO)

“Vrem să fim buturga mică, care răstoarnă carul mare, dacă acest car o ia în direcția greșită. În niciun caz, nu vom fi o tinichea agațată de coada PNL sau de coada PSD. Ținând cont de scorul de la alegerile locale, am avut discuții pentru constituirea de majorități în consiliile locale și Consiliul Județean cu PNL. În ciuda protocolului de la nivel național, între PNL și PMP, pentru susținerea reciprocă în vederea constituirii de majorități la nivel local, înțeleg să facă majorități în cele mai multe localități din Bistrița-Năsăud fără PMP. Având în vedere că cei aproape 14 mii de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud așteaptă să punem în practică proiectele despre care am vorbit
în campania electorală, așteaptă să ne comportăm exemplar și nu ne-au votat să ne transformăm într-un partid paravan sau breloc al partidelor tradiționale”, a declarat Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.

“Întreună cu colegii mei, am decis:

1. PMP va acţiona în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean ca un factor politic de progres şi echilibru, propunând şi susţinând proiecte pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor şi încurajarea dezvoltării localităţilor şi judeţului.

2. Aleşii locali ai PMP au toată libertatea de a decide dacă este cazul sau nu să participe la majorităţi în consiliile locale. Criteriul pe care aceştia trebuie să-l urmărească nu este cel politic. Participarea la o majoritate trebuie să le permită să-şi ducă la îndeplinire programul electoral şi să rezolve problemele cetăţenilor.

3. În privinţa Consiliului Judeţean, nu facem majorităţi nici cu PNL, nici cu PSD. Aşa cum am menţionat, vom propune proiecte menite a creşte nivelul de trai al cetăţenilor şi încurajarea dezvoltării localităţilor şi a judeţului. Vom vota proiecte bune, atât ale PNL, cât şi ale PSD. Dacă PNL şi PSD nu fac majoritate în Consiliul Judeţean, o singură consecinţă administrativă a deciziei noastre – care pentru noi este pozitivă – este aceea că vom face economii la bugetul judeţean prin neocuparea celor două poziţii de vicepreşedinţi ai CJ”, a declarat Ionuţ Simionca.

PMP nu va avea propunere pentru funcţia de vicepreşedinte şi nu va vota pentru nicio propune de vicepreşedinte al CJ.

 

 

 

Preșeședintele PMP, Ionuț Simionca: NU vom face niciun fel de majorități la nivelul Bistriței sau a CJ BN

Preșeședintele PMP, Ionuț Simionca: NU vom face niciun fel de majorități la nivelul consiliului municipal Bistrița sau a Consiliului Județean. Nu vom vota niciun fel de propuneri de viceprimari sau vicepreședinți

Posted by PRO BN TV on Thursday, October 15, 2020


Vizualizari: 895

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *