Ioan Turc: “Stufărișul de poziții de șefi din Primăria Bistrița va fi defrișat” (VIDEO)

Primarul ales al Bistriței, Ioan Turc, a vorbit în cadrul emisiunii INFO POLITIC – live, la InfoBistrița.ro, despre ce se va întâmpla în Primăria Bistrița.

Ioan Turc a comentat situația de la Direcția Municipală de Servicii Sociale, care a avut program de relații cu publicul de două ore, program care a redevenit de opt ore imediat după rezultatul votului.

“Le-am transmis eu, printr-o postare pe Facebook, spre finalul campanieie electorale, am atras atenția că este jignitor, este inadminisbil ca programul unei instituții care deservește un număr însemnat de oameni din oraș să fie de două ore. Să începem să îi numărăm când lucrează acolo? Programul s-a schimbat după alegeri. Decizia de a prelungi din nou programul a luat-o șeful instituției, pentru că șeful instituției știe că vine auditul. Cum le-a putut trece prin cap să reducă la două ore, din opt, programul de relații cu oamenii? Când această direcție există, prin definiție, cu scopul de a-i deservi pe oameni”, a declarat Turc.

“Eu voi solicita un audit de urgență. Vom avea un audit financiar și un audit de personal. În urma auditului de personal, vom lua și acele decizii, corecte, prin care stufărișul de funcții din Primărie să fie defrișat, în bună parte. Primăria nu are voie să fie o instituție care doar să consume resurse. Ar trebui să aibă ca obiective deservirea comunității în condiții exemplare și asigurarea suportului pentru investițiile publice importante. Atunci când ajungi la o organigramă pe șefime, cu 20 de directori de direcții, cu 38 de șefi de servicii, ce înseamnă acest lucru? Că o clientelă a fost hrănită, de fapt, prin oferirea de funcții, care presupun și niște privilegii, mai ales când acest lucru se face artificial”, a declarat Ioan Turc, întrebat ce se va întâmpla cu organigrama Primăriei.

“Nu cred că Primăria Bistrița, raportat la numărul de locuitori, e legitim să funcționeze cu o asemenea structură. Vor rămâne mult mai puține direcții, mult mai puține servicii, prin comasare, mult mai puțini șefi. Nu discut despre disponibilizări, discut despre organigramă, dar îi asigur pe cetățeni că stufărișul de poziții de șefi din Primărie va fi defrișat”, a declarat Turc.

 

INFO POLITIC – Invitat Ioan Turc – primarul Bistriței

INFO POLITIC – Invitat Ioan Turc – primarul Bistriței

Posted by InfoBistrița.ro on Thursday, October 15, 2020


Vizualizari: 1241

Comentarii

Există un comentariu
  1. Feodor 18 octombrie 2020 17:30

    Bravo d-le Turc!! Așa să făceți! Mai ales DAS care trebuie să ajute oamenii nu să i țină la poartă. Doua ore program cu publicul?! De a râsul plânsul..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *