În arest, după ce ar fi sustras un autovehicul pe care l-ar fi și condus, deși nu deține permis

Aseară, polițiștii din Beclean au identificat, depistat și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 18 ani, din Beclean, pe care-l cercetează pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în noaptea de 29/30 septembrie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism parcat, pe care l-ar condus, deși nu deține permis de conducere, iar ulterior l-ar fi abandonat. Autoturismul se afla în curtea unui imobil în construcție, din orașul Beclean, neasigurat și cu cheile în interior.

Tânărul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud și în cursul zilei de astăzi va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de Compartimentul de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Beclean.

Polițiștii care intervin la astfel de cazuri vă atrag atenția asupra unor măsuri de prevenire a furturilor din și de autoturisme.

  • Chiar dacă ieșiți din autoturism pentru puțin timp, NU lăsați autoturismul deschis și neasigurat!
  • Parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri in care pot fi observate in permanenţă .
  • Nu lăsaţi actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece in acest fel ușurați munca hoților în valorificarea ei.
  • Dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp, nu lăsați cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului;
  • Nu lăsaţi la vedere la vedere in autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.
  • Montați pe maşina dumneavoastră sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.
  • Sesizați de îndată, la 112 orice acţiune suspectă din perspectiva infracțională.

Vizualizari: 676

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *