Stelian Dolha: “Transparența va deveni cuvântul de ordine la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud începând din 27 septembrie 2020″

“Transparența va deveni cuvântul de ordine la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud începând din 27 septembrie 2020.
Aceasta înseamnă că atât Consiliul Județean, cât și instituțiile și societățile subordonate, dar și ermeticele Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI-urile Turism, gaz-Apă -Canal-Deșeuri) dirijate până acum tot din umbră de președintele CJ vor scoate la vedere deciziile, activitatea, salarizarea, licitațiile și atribuirile!”, a transmis Stelian Dolha, candidatul PNL – USR – PLUS la Consiliul Județean.
 
“Din 27 septembrie REGULA în noul mandat Stelian Dolha va fi clară: totul este public și poate fi găsit, accesat, consultat, la un click distanță.
Nicio procedură, nu trebuie sa rămână în spatele ușilor închise. Sunt bani publici, instituții publice, care trebuie să servească cetățeanul și nicidecum pe șefi, băieții lor de mingi sau pe alți privilegiați ai lor. Opacitatea, secretizarea în zona publică provoacă intrebari, ridică suspiciuni de aranjamente suspecte și chiar de corupție.
Traseul fiecărui leuț din banul public va fi accesibil, fiecare concurs pentru posturi și funcții va fi transparent, de la inițiere până la finalizare, orice act administrativ va fi la îndemână, iar cele majore în consultare publică până la decizia care va ține cont de propunerile publice.
Imaginați-vă doar, că dacă ar fi existat o procedură chiar și semitransparentă, concursul pentru postul de director general adjunct de la Aquabis, creat anul trecut cu dedicație pentru fratele președintelui Consiliului Județean, ar fi adus măcar în sala de examen 3-4 candidați cu competențe profesionale serioase în domeniu. Asta l-ar fi făcut ca înaintea concursului să stea măcar cu burta pe carte și nu în concedii exotice din care să descindă într-un așa-zis concurs în care să se întreacă de unul singur. Iar presiunea publică ar fi putut să-i facă să ezite pe cei din comisia de examen, chiar și aliați politici ai lui Radu Moldovan, să aleagă cu nonșalanță dintre specialiști pregătiți tocmai pe fratele fără niciun fel de competențe în domeniu, al președintelui.
Dacă ar fi existat transparență, strategia județului Bistrița-Năsăud pe următorii ani, un document fundamental pentru dezvoltarea județului, nu ar fi fost încredințat, fără nicio procedură publică unuia dintre lăudătorii, chiar și cu doctorate ai președintelui Moldovan, ci ar fi fost supusă unei proceduri publice în care să fie invitate să participe cu proiecte echipe de experți ale universităților de prestigiu.
Dacă ar fi existat vreo umbră de transparenta președinții ADI-urilor, oameni cu salarii mari, începând de la GAZ până la Turism și Apă-Canal ar fi fost publice, iar angajarea acestor oameni ar fi urmat proceduri stricte.
Reprezentanții în Consiliile de administrație și AGA ale companiilor și firmelor din subordinea Consiliului Județean ar fi fost probabil oameni cu expertiză și competențe dovedite, ceea ce ar fi făcut extrem de dificil să dovedești că purtătorul de servieta al președintelui vreme de 8 ani e specialist în drumuri, iar doamna care-i duce cafeaua în fiecare dimineață are destulă expertiză în apă și canal ca să ia decizii pentru Aquabis, în timp ce aliatul politic migrat din PSD să conducă un partid anexă, e recompensat cu sefia consiliului de administrație al aceluiași Aquabis.
Asemenea practici fanariote de conducere a Consiliului Județean, în care un președinte de partid și de instituție publică își arogă puteri discreționare și conduce după bunul plac, în aplauzele plătite ale lăudătorilor angajați pentru asta, nu au ce căuta într-o lume a normalității.
Haideți să punem la locul ei această clientelă, haideți să-i trimitem acasă pe cei care au virusat 8 ani de zile această instituție!
Votul dumneavoastră, al fiecăruia, e decisiv!
Să arătăm că și în Bistrița-Năsăud SE POATE!” a mai spus Dolha.  
 

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de LIFEVISION FILMS SRL – portalul web infobistrita.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 21200012)Vizualizari: 466

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *