Ce s-a mai schimbat în lupta politică pentru Primăria Bistrița

Bătălia pentru Primăria Bistrița intră în linie dreaptă, partidele și candidații încercând să îngrașe porcul în ajun, să mai convingă alegători, scoțând din arsenal toate armele. Câteva mutări politice importante s-au făcut în ultima perioadă și cu siguranță vor urma și altele.

Cea mai importantă mișcare, care ar putea influența jocurile la Primăria Bistrița și la Consiliul Local, este alianța dintre PNL și USR-PLUS pentru susținerea lui Ioan Turc la funcția de primar. Nu e nimeni atât de naiv să creadă că cele 10 procente cu care este creditat USR-PLUS în sondaje se duc automat la Ioan Turc, dar o parte dintre simpatizanții celor două formațiuni politice îi vor aduce, cu siguranță, un avantaj candidatului PNL. Cel puțin la nivel de imagine, Turc lasă impresia că are o susținere mai mare în spate. Adevărata lovitură a PNL era să-l convingă și pe Ionuț Simionca să se alăture alianței, dar acest lucru nu mai e posibil. 

Cristian Niculae, favorit la Primărie în sondajele interne are și el, cel puțin teoretic, susținerea unei alianțe la nivelul municipiului. Niculae se bazează însă doar pe voturile membrilor de partid ale partenerilor din alianță, pentru că e greu de crezut că bistrițenii neimplicați în politică vor da năvală la urne să voteze pentru Pro România sau ALDE, două formațiuni aflate mai degrabă în moarte clinică la Bistrița. Totuși, alianța îl salvează pe Cristian Niculae de o alăturare cu sigla PSD pe materialele electorale și dă senzația de unitate.

În ceea ce-l privește pe Ionuț Simionca, lucrurile sunt clare. Candidatul PMP va candida singur la Primăria Bistrița și a început să transmită mesaje împotriva sistemului politic. Izolat de către marile forțe politice care s-au unit în două blocuri mari, Ionuț Simionca ar putea să transforme acest lucru în avantajul său și să mobilizeze la vot nehotărâții și cei care s-au săturat de PSD și PNL. Rămâne de văzut dacă va avea forța necesară pentru această bătălie.

Doris Rai nu s-a abătut aproape deloc de la traseul pe care îl urmează de aproape doi ani. S-a delimitat complet de partidele politice și continuă campania “agresivă” pe rețelele de socializare și, mai nou, în stradă. Este cel mai vizibil candidat pe Facebook și a început să adune semnături la corturile amplasate în Bistrița. Păstrează suspansul asupra programului electoral pentru Primărie, pe care încă nu l-a prezentat. 

Dan Dumitru Ciobănică e destul de vizibil în oraș, dar și în mediul on-line. Se ia serios la trântă cu candidații partidelor mari și e aproape toată ziua în stradă, unde adună semnături. Timpul nu e de partea lui, a început campania mult mai târziu decât cei patru prezentați mai sus și nu se bucură de notorietatea lor. Poate, șansele sale erau mult mai mari dacă își anunța candidatura mult mai devreme.

Rodica Dobraniș a început o campanie susținută în Bistrița, pe outdoor, prin corturi și mașini inscripționate și prin întâlniri cu oamenii. Probabil că miza este un loc în Consiliul Local Bistrița și acesta fiind un obiectiv greu de atins pentru nou înființatul POL.


Vizualizari: 682

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *