Mihaela Ivan prezintă povestea Bibliotecii Județene: “Acolo, frumos rânduite, stau 300.000 de volume musai de citit”

Mihaela Ivan prezintă, într-o postare pe Facebook, povestea Bibliotecii Județene “George Coșbuc” din Bistrița. Mihaela Ivan spune că la bibliotecă se află 300.000 de volume.

“Ai trecut de multe ori pe lângă Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc”, dar știai că acolo, frumos rânduite, stau 300.000 de volume MusaiDeCitit? La Fondul documentar sunt 22.137 de volume, multe titluri făcând parte din patrimoniul cultural-naţional”, spune Mihaela Ivan.

Ca orice loc, clădirea Bibliotecii Județene are o poveste.

– Aceasta a fost construită între 1883-1884, după planurile arhitectului Cari Schdbel pentru a adăposti reşedinţa medicului Garnizoanei Bistriţa.
– După Marea Unire de la 1918, clădirea a fost trecută în proprietatea Ministerului de Război al Regatului României, imobilul fiind atribuit prinţului Carol pe perioada cât a fost mutat disciplinar la Bistriţa, în anul 1919.
– Apoi, în 1947 a devenit sucursala judeţeană a Băncii Naţionale a României.
– De 8 ani, clădirea e reabilitată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar prin hotărârea Președintelui Emil Radu Moldovan, aceasta devine sediul Bibliotecii Județene.

“Încă ceva de știut: avem Bibliotecă Digitală, bibliotecă video, zilele acestea secțiile: „împrumut pentru adulți și pentru copii” s-au îmbogățit cu noi volume, iar sala de lectură este deschisă. Alte informații găsiți pe site, iar dacă ajungeți pe la Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud, d-nul. Dir. Ioan Pintea o să vă spună și mai multe lucruri interesante, care o să vă facă să reveniți la “casa cărții” din Poarta Transilvaniei”, a transmis Mihaela Ivan.

 


Vizualizari: 559

Comentarii

Există un comentariu
  1. Gabi Pop 8 august 2020 12:04

    Daaa, frumos!
    Poate va ajuta si pe dvs,, domnisoara Ivan, sa faceti de-acum diferenta intre BIOGRAFIE si BIBLiOGRAFIE.
    Si sa realizati ca AUTOBIBLIOGRAFIE nu s-a pomenit vreodata!
    In rest, numai bine si spor la rasfoit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *