Prefectul Stelian Dolha atacă conducerea AJOFM, după ce RAAL a anunțat concedierea a 800 de angajați

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat că a cerut o monitorizare a managementului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Reacția vine după ce compania RAAL a notificat AJOFM că dorește să disponibilizeze 800 de angajați.

“Este inadmisibilă lipsa de reacție a celor din conducerea AJOFM Bistrița-Năsăud față de o situație atât de gravă cum este notificarea unei mari companii că urmează disponibilizarea colectivă a 800 de oameni din județ. Nu s-au sinchisit să transmită situația autorităților județene, n-au informat Instituția Prefectului, deși erau obligați să o facă, n-au transmis nici măcar un capăt de informare, n-au dat un telefon, nimic. Au pus hârtiile la sertar și au așteptat să treacă timpul”, a transmis Stelian Dolha.

“E pur și simplu bătaie de joc. În privința aceasta lucrurile nu vor rămâne așa, i-am cerut ministrului Muncii, doamnei Violeta Alexandru să facă o monitorizare a managementului agenției din Bistrița-Năsăud și să fie luate măsuri. Pe de altă parte am avut o discuție astăzi, imediat ce am aflat despre această situație, cu conducerea RAAL. Au o problemă legată de comenzile externe și de blocajele temporare de pe piața internațională. O să am discuție cu ministrul Muncii și cu premierul României, Ludovic Orban, să vedem ce se poate face, legal, în situația dată, ținând cont de gravitatea situației și de faptul că este vorba de pierderea a sute de locuri de muncă”, spune Dolha

 
Vizualizari: 1358

Comentarii

Există 2 comentarii
  1. Precup Cristian 1 august 2020 13:26

    ,,FELICITĂRI,,DOMNULE PREFECT,,!SUNT SI OAMENII REALISTI,,!

  2. Cetățean 1 august 2020 19:57

    Felicitari AJOFM, am primit la timp decontul pe șomaj tehnic întotdeauna! Și bănuim cât de dificil a fost sa va organizați așa repede! Fata de alte instituții păstorițe de prefectura, aceștia chiar sprijină angajatorii la nevoie. Și șomerii la fel. Loc de mai bine este întotdeauna dar noi angajatorii nu putem reproșa ceva in contextul nebuniei dr astăzi din societate! Au fost prompți și serioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *