Ce soluție are Ioan Turc pentru prevenirea inundațiilor din Ghinda. A început demersurile pentru proiect

“Ploile din această vară au dat multă bătaie de cap locuitorilor din cartierul bistrițean Ghinda. Pârâul cu același nume se umflă mereu cu precipitații, inundă gospodării, produce eroziuni active și alunecări de teren. Pe de altă parte, Primăria municipiului avea obligația de a realiza și aici un sistem de colectare a apelor pluviale, care adesea afectează proprietățile oamenilor”, a transmis candidatul PNL la Primăria Bistrița, Ioan Turc.

“Încă de acum câteva luni, am avut discuții despre acest curs de apă atât la nivelul Sistemului de Gospodărire a Apellor Bistrița-Năsăud, cât și la nivelul Administrației Naționale “Apele Române”. Lucrurile se mișcă. Nota de fundamentare pentru amenajarea Văii Ghinda, pe o lungime de 11 km, a fost avizată în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Administrației Bazinale de Apă “Someș-Tisa” și urmează să primească aprobarea Administrației Naționale “Apele Române”.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor cuprinde amenajarea completă a acestui pârâu. Personal, mă voi implica în continuare pentru ca lucrările să înceapă chiar de anul viitor. Aceasta este maniera în care voi aborda situațiile similare de pe întreg teritoriul municipiului Bistrița. Jumătățile de măsură nu țin loc de soluții!”, a anunțat Ioan Turc.

Vizualizari: 511

Comentarii

Există un comentariu
  1. turcule 31 iulie 2020 15:33

    Bine ca este campanie si face el paraul Ghinda ..de ce nu a facut nimic de 20 de ani incoace, doar anul asta ne inunda??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *