Grămada candidaților cere vârf! Lupta pentru Primăria Bistrița, mai interesantă ca niciodată

Alegerile locale se anunță foarte interesante și lupta pentru Primăria Bistrița va fi “un deliciu” total. Pe lângă favoriți, vom avea mulți candidați “exotici”, care vor încurca socotelile marilor partide.

Apar partide noi și se reinventează formațiuni politice aflate în stare latentă.

Deși, la prima vedere, disputa e între Niculae, Turc și Simionca, ceilalți candidați pot să decidă învingătorul. Dan Ciobănică, Doris Rai, Călin Stan și probabil încă cel puțin trei nume vor completa lista finală.

Va fi cea mai palpitantă bătălie electorală pentru Primăria Bistrița, una în care rezultatul poate fi oricare, chiar dacă avem doar un singur tur. Imaginați-vă campania electorală, în care fiecare candidat va veni cu replici și idei, care de care mai năstrușnice, aproape zilnic, luați-vă popcornu, urmăriți declarațiile și, mai ales, comentariile de pe Facebook! Se anunță un bâlci total, savuros, în care mulți o să se umple de penibil și, din care, sperăm, se vor naște și idei bune pentru Bistrița.

Există, firește, o mică șansă ca mai mulți candidați autoproclamați “de dreapta” să se unească împotriva viceprimarului Niculae, dar, și în cazul ăsta, lupta va fi pe măsură. Interesant ar fi să vedem dacă vreun candidat face alianță cu vicele PSD, variantă exclusă deocamdată din toate scenariile anunțate. 

Miza e una uriașă! Gestionarea unui buget impresionant, controlul unui aparat de câteva sute de oameni, influență, funcții noi pentru oamenii partidului și, (nu) în ultimul rând, șansa de a schimba fața Bistriței. Toți candidații știu asta, iar cei cu mai puține șanse au intrat în cursă pentru că speră la obiective cum ar fi intrarea în Consiliul Local, negocierea unei funcții sau chiar postura de viceprimar al municipiului, obiective posibile, la cât de fragmentat e tabloul politic local. 

Nu cred că ultimele sondaje de opinie vor elucida misterul câștigătorului, lupta pentru primul loc fiind foarte strânsă, între cel puțin doi candidați. Dar cred că lupta electorală s-a mutat, cu aproape toate bagajele, pe online și cine mișcă cel mai bine acolo, va câștiga multe puncte față de adversari. 

 


Vizualizari: 1479

Comentarii

Există 2 comentarii
  1. pescarul 27 iulie 2020 19:59

    Felicitarile le va primi cu siguranta pesedeul, care deja este invingator fiindca nu ati ascultat de propunerile lui Ciobanica de la Verzi.

  2. Florin 6 august 2020 13:57

    DRAGI BISTRITENI VA ROG SA DESCHIDETI BINE OCHII….!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *