TOPUL liceelor din Bistrița-Năsăud cu cea mai mare rată de promovare la BAC

În sesiunea iunie-iulie 2020, în județul Bistrița-Năsăud au promovat 1502 de candidați, dintr-un total de 2319 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1390 candidați sunt din promoția curentă, iar 112 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 81 candidați au absentat, iar 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat, după cum informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, printr-un comunicat de presă.

Doi candidați provenind de la Colegiul Național Andrei Mureșanu și Colegiul Național Liviu Rebreanu au obținut media 10. Nu mai puţin de 44 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; 68 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului, iar 105 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la următoarele unități de învățământ:

Liceul Creștin Logos Bistrița (100 %),

Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița (97,47%),

Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița (96,83%),

Colegiul Național George Coșbuc Năsăud (94,77%),

Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului (90,70%).

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *