Nicolae Moldovan: “Am semnat contractul pentru furnizarea autobuzelor electrice”

“Cu mare încredere am semnat azi contractul pentru furnizarea autobuzelor electrice dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă și informare pasageri, precum și stații de încărcare a acumulatorilor autobuzelor electrice din orașul nostru.

Autobuzele electrice vor fi achiziționate cu fonduri europene prin cele două proiecte de mobilitate urbană durabilă (PMUD1+PMUD2) deservind întreaga populație a orașului Beclean și beneficiind la final de nu mai puțin de 51 de stații de transport public și un sistem performant de telegestiune smart a circulației. Practic, tot traseul autobuzelor electrice va putea fi urmărit cu ajutorul noilor tehnologii smart”, a anunțat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

“Datorită acestor proiecte menționate mai sus avem în derulare acum în orașul Beclean și în cartierele aparținătoare Coldău, Valea Viilor, Beclenuț, Figa și Rusu de Jos, numeroase șantiere de construcție pe mai multe străzi, întrucât trebuie să reabilităm tot sistemul rutier aferent transportului public, prin amenajare de alei de traseu pentru transportul în comun, reabilitare trotuare și amenajare piste de biciclete pe străzile modernizate și piste de biciclete independente iluminate cu led.

La final, va fi construit și un Centru Intermodal – Autogara orașului, pentru transportul public în comun.

Sunt sigur că existența autobuzelor electrice în orașul nostru va reduce emisiile de carbon și va crește calitatea vieții beclenarilor”, a anunțat Moldovan.

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *