BISTRIȚA-NĂSĂUD. Câți pacienți asimptomatici au fost externați și câți infectați cu CoVid-19 mai sunt în spitale

Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor fi internați în spitale de faza 2 sau suport. Aceștia vor putea fi externați după minim 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.

Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare).

În județul Bistrița-Năsăud, până în data de 28 iunie a.c., au fost externați 27 de pacienți în baza ordinului 555/2020. Dintre aceștia, nouă persoane au fost transferate la centrul de îngrijire vârstnici, unde se aflau la momentul în care au fost diagnosticați cu CoVid-19, iar 18 au fost externați la domiciliu.

În momentul de față, sunt 77 de pacienți infectați cu Coronavirus care sunt internați în spitalele din județul Bistrița-Năsăud.

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *