Gusti

Politica românească te invață că niciodată nu e prea târziu

În urmă cu câțiva ani, Irina era o fată simplă, ca oricare alta, care ajungea, ca multe tinere cu aspirații, să lucreze la stat. Ajunsă secretara unui politician important, pe nume Liviu, viața Irinei avea să se schimbe radical. În scurt timp, își umplea garderoba de haine scumpe și instagramul de urmăritori. Și, cum viața are și suișuri și coborâșuri, Irina trecea printr-un moment greu, odată ce Liviu a ajuns încarcerat pentru niște găinării. Dar a trecut Irina și peste asta și a ajuns să cumpere acum apartamente cu zecii de mii de euro, în București. Morala e că, dacă aștepți și rabzi, multe lucruri bune ți se pot întâmpla în viață.

Rareș era un prezentator TV care s-a remarcat prin discursuri împotriva unui partid politic. Rareș a făcut ceva bănuți din contracte cu statul și ceva bănuți din contractul cu televiziunea unde activa. Rareș a avut viziune, a văzut că televiziunea se scufundă și că politica ar putea fi o oportunitate pentru el. Așa că Rareș le-a cerut oamenilor să-l voteze pentru a ajunge în Parlamentul European, cu promisiunile de rigoare. Oamenii l-au crezut și l-au votat. Rareș a ajuns în Parlamentul European și i-a uitat. Rareș face petrecere la restaurant, deși legea nu o permite, în timp ce oamenii care l-au votat nu au acest drept. Morala: dacă muncești, plătești taxe și ești corect, oamenii ca Rareș ajung să se îmbogățească.

Ludovic nu era tocmai un exemplu în rândul prietenilor din tinerețe. Fără serviciu de ani de zile, Ludovic a ajuns șef de partid, apoi șef de Guvern, adică prim-ministru. Din înaltul funcției, a impus reguli stricte pentru cetățeni, în timp ce el le încălca. Despre Ludovic nu sunt prea multe de spus, dar ar fi de menționat că îi plac petrecerile, consumul de alcool și fumatul în spații mici și închise pe timpul pandemiei. Ludovic trăiește periculos, pentru că nu are nimic de pierdut. În cel mai rău caz se întoarce de unde a plecat, în somaj. Morala e că dacă muncești și ești bine pregătit, ai slabe șanse să ajungi prim-ministru.

O dată la 4 ani, sute de mii de tineri din România își doresc să meargă la vot, pentru a schimba sistemul. De cele mai multe ori îl schimbă, cu altul la fel. Deși încă nu o știu, o dată la 4 ani, au de ales între Rareș, Irina și Ludovic.


Vizualizari: 544

Comentarii

Există 2 comentarii
  1. Vomit 7 iulie 2020 16:04

    Nu fii o carpa.

  2. Vomit 7 iulie 2020 16:05

    Coloana Vertebrala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *