Investiții de amploare în Budacu de Jos. Se lucrează la canalizare și la grădiniță (FOTO)

Două investiții importante pentru comuna Budacu de Jos sunt în derulare în această perioadă. Cele două proiecte implementate de administrația condusă de primarul Florin Sandu Simionca sunt construirea rețelei de canalizare și stație de epurare, precum și realizarea unei grădinițe.

O lucrare amplă, în valoare de 14.238.868 de lei, este în desfășurare în comuna Budacu de Jos, unde se construiește rețeaua de canalizare și stația de epurare. Durata de realizare a lucrării este de 36 de luni.

Lucrări rețea de canalizare :

– terasamente – 21.562 metri
– Conducta canalizare – 21.562 metri
– Conducta refulare – 7762 metru

Lucrări stație de epurare:

– bazin – 1 buc
– instalatii electrice – 1 buc
– deversor – 1 buc
– Utilaje si echipamente SE – 1 buc
– Statii de pompare – 15 buc
– Cămine vizitare – 438 buc

“Al doilea obiectiv important care se află în derulare este Grădinița cu Program Normal din localitatea Jelna. Obiectivul acestui proiect este ca preșcolarii să aibă acces la o infrastructură de învățământ modernă, mai sigură și mai atractivă. De asemenea, prin această investiție, se urmărește creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, ne-a transmis primarul Florin Sandu Simionca.

Valoarea totală a investiţiei, conform devizului general este de 1.539.130,23 lei (TVA inclus) , din care Construcţii plus Montaj reprezintă 1.189.712,20 lei (TVA inclus). Contribuția comunei Budacu de Jos la totalul cheltuielilor eligibile este de 280.621,34 lei (TVA inclus), pentru amenajarea terenului, asigurarea utilităților necesare obiectivului (rețele exterioare, acces auto, alei, platforme pietonale, branşamente,  instalaţii electrice), dotări ce includ echipamente tehnologice și funcționale cu și fără montaj.

 

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *