Gusti

Țara lui “toți am face la fel”

25 mai. Într-un birou, la Palatul Victoria, mai mulți politicieni stau, relaxați, cu țigările în mână și paharele cu alcool pe masă. E ziua unuia dintre ei și sărbătoresc. În tot acest timp, milioane de români încearcă să-și reia viața de unde a rămas. Unii dintre ei, dintre români, nu dintre politicieni, nu și-au văzut copiii, bunicii, părinții, prietenii, de câteva luni. Unii dintre ei au înghițit în sec de ziua lor sau au băut un vin…sec… singuri, dar nu-ți prea tihnește să ciocnești cu peretele și să aprinzi un trabuc, în vremea pandemiei.

25 mai. Într-un birou, la Palatul Victoria, un grup de politicieni cheflii conduc țara și urările curg, pe Facebook, pentru unul dintre ei, ajuns mare, în urmă cu câteva luni, pe neașteptate. Românii sunt sfătuiți, pe toate canalele, să fie prudenți, să evite deplasările sau evenimentele inutile, pentru că pericolul nu a trecut. Masca e noul “must have”, de nevoie și din obligație. În biroul politicienilor, o doamnă o poartă, sub figură. Restul (politicienilor) nu. Unul dintre ei, ministru de profesie și de externe, fumează trabuc… cu mănuși. Asta da atitudine de a sfida pandemia!

29 mai. În spațiul public apare o fotografie în care mai mulți politicieni fumează și consumă alcool într-un birou, la Palatul Victoria. Fotografia devine virală. Până atunci, faptele erau doar fictive dar, odată ajunse pe internet, devin reale. Da, asta e lumea în care trăim! Nimic nu e real până nu apare în spațiul virtual. Fotografia face înconjurul țării. Oamenii care au băut de ziua lor împreună cu cățelul sau cu televizorul înghit în sec. Unii suduie, alții postează fotografia, mai departe, pe internet, cu comentariile de rigoare. Domnul cu țigara, care și-a serbat ziua, pare, inițial surprins că fapta a ajuns pe internet. Apoi, se resemnează. Apoi, într-o încercare ridicolă de a mai repara ceva, cere să fie amendat și plătește amenda. Pare ciudat, dar unii oameni consideră că au greșit doar dacă sunt prinși. Dacă fotografia nu apărea pe internet, domnul cu țigara nu cerea să fie amendat. Și nici colegii săi.

31 mai. Fotografia continuă să facă valuri, în diferite variante, trucate și, în una dintre ele, un fost fotbalist apare în prosop, alături de ei. Fostul atacant al echipei naționale de fotbal a României a fost, la rândul său, prins cu soția altuia la un hotel. Fapta a devenit reală abia după ce a apărut pe internet. Până atunci, soția era cinstită. 

31 mai. Una dintre colegele politicienilor iese la atac. Face referire la politicienii din alt partid, care erau mai răi decât colegii ei. Doamna e ministru. Și colegii ei sunt miniștri. Și politicienii din alt partid, la care face referire, erau tot miniștri, dar, evident, mai răi. 

1 iunie. Se deschid terasele, se deschid plajele. Românii uită de politicienii care, într-un birou, petreceau. Până la urmă, au băut și ei un pahar de ziua colegului ajuns mare pe neașteptate, ce-i așa mare lucru? Să recunoaștem: toți am face la fel.

 

 


Vizualizari: 513

Comentarii

Există 2 comentarii
  1. Marian 1 iunie 2020 7:19

    Liberalii spun ca asta este prima abatere “serioasa” a domnului Orban…

  2. Balan Marius -Horea 1 iunie 2020 14:26

    Ati vazut cheful la Fazanaria din Segarcea a primarului pesedeist ? Ati vazut cum au venit fruntasii partidului cu bolizii la poarta ? Unul ca unul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *