Imaginile tristeții la “Liviu Rebreanu”. Elevii “au asistat” la festivitatea de absolvire de după garduri, cu lacrimi în ochi (FOTO)

Imaginile tristeții au fost surprinse astăzi la Colegiul Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița, unde ultimul clopoțel al anului școlar a sunat într-o curte goală, în timp ce câțiva elevi și părinți așteptau la garduri.

Cadrele didactice și elevii au urmărit un material video, transmis LIVE pe pagina de facebook a liceului, material în care diriginții și șefii de promoție și-au luat rămas bun de la colegi și au transmis mesajele de final de an. Un cadru didactic a rămas în curtea liceului, privind imaginile pe telefon, cântând imnul și salutându-și elevii de la depărtare.

Apoi profesorii au dat drumul unor baloane în culorile liceului, pe fundalul muzical al imnului compus pentru acest colegiu de către solistul de la Hara, Flavius Buzilă. De asemenea, un banner cu chipurile elevilor a fost arborat, în urmă cu câteva zile, pe fațada unității de învățământ.

În tot acest timp, mai mulți elevi, unii chiar îmbrăcați festiv, au așteptat la porțile liceului, după gardurile de împrejmuire. Unii dintre ei aveau lacrimi în ochi, triști că se despart în acest mod de poate cei mai fericiți ani de până acum. Reprezentanții Guvernului nu au găsit și nu au comunicat o variantă prin care elevii să poată participa la festivități, respectând regulile de distanțare și de proiecție. Directorii unităților de învățământ au făcut solicitări către Direcția de Sănătate Publică pentru a li se permite să organizeze, în anumite condiții aceste festivități, dar nu au primit niciun răspuns.

„Este o absolvire atipică, o absolvire tristă, o absolvire la care nu ne-am așteptat. Fiecare copil merită momentul lui, fiecare elev așteaptă momentul abslvirii. Am încercat să facem tot ce ne-a stat în putință, încât să simtă măcar emoția despărțirii de școală. Așa cât de puțin se poate în acest context. Avem foarte mulți elevi olimpici, elevi care au obținut medii generale aproape de 10, mulți elevi cu media 10, dar nu putem face festivitate de premiere pentru că nu se poate. Au pierdut acel moment în care fiecare copil strălucea. Momentul lor în care, la final, se îmbrățișau și plângeau. Momentul în care se lăsau copleșiți de emoție. E prima dată în istoria acestui liceu când se face o absolvire fără elevi. Dar, dacă va fi posibil, o să facem în așa fel încât elevii să aibă totuși un moment“, a declarat directorul liceului, Suzana Gălățan, pentru ObservatorBN.

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *