O bistrițeancă, medic rezident la Cluj-Napoca, infectată cu CoVid-19: “Era să o iau pe arătură”

Patricia Lorințiu, o tânără absolventă a Colegiului Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița, care este medic rezident la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca, a fost infectată cu CoVid-19. Tânăra a stat 31 de zile internată, perioadă în care a trecut prin mai multe stări, pe care le-a transmis printr-un mesaj, după ce s-a vindecat.

Patricia Lorințiu spune că și-a pierdut gustul și mirosul, a suferit dureri mari de cap, dureri musculare și articulare, febră și frisoane și “era să o ia pe arătură”.

“Am invățat multe pe parcursul celor 31 de zile de internare, lucruri pe care nu le-aș fi putut învăța din cărțile de medicină. Am trecut de cealaltă parte a baricadei. Din “domnișoara doctor” care făcea cu minutiozitate anamneza pacientului, am ajuns, ce să vezi?!, pacient; pacient care își monitoriza cu regularitate temperatura și făcea întrecere cu colegul de salon cine va fi mai “rece” azi sau care reușește să își ia tratamentul mai repede. Sunt recunoscătoare că am fost și suntem bine, dar cu siguranță este o experiență care mă va marca și schimba…atât ca om, dar mai ales ca medic. Am învățat că poti trata, poate chiar mai multe boli decât banuiam, și cu o vorba caldă sau o încurajare, cu o glumă, un zambet pe sub mască, cu răbdare și EMPATIE pentru pacientul tău sau cu o porție generoasă de căpșuni”, a scris Patricia, într-o postare pe Facebook, în care le mulțumește celor care au fost alături de ea.

“Am învățat că trebuie fiu mereu “pozitivă” (la figurat, desigur). Am avut multe dimineți în care primul gând la trezire era “Pfuuuuai, încă o zi!😖“, pe lângă alte “expresii frumoase” destinate lui Coviduț, dar m-am prins repede că cu așa o atitudine nu făceam decât să mă autosabotez. În zilele alea timpul chiar stătea în loc… Așa că a fost musai să îmi găsesc ocupație, după cum se vede. “Fă rai din ce ai!”, a scris Patricia.

 

 

 

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *