Gusti

Pandemia de COVID-19 a ajuns la stadiul de comedie în România

Pandemia de Coronavirus a trecut în faza comediei în România. Ieri a fost apogeul. Guvernanții, primarii și autoritățile își dau cu stângul în dreptul, de la atâta presiune. 

Mai mulți medici au încins o horă la Craiova, după ce au vindecat un bolnav. Dilema e cine s-a gândit la așa ceva. I-a venit ideea unui doctor, după ce omul s-a vindecat? Le-a zis colegilor: haideți să întindem o horă în fața spitalului, să filmăm și să punem pe net! Și eu au zis că ar fi o super idee, poate unii au sugerat să aducă niște cozonaci și țuică de acasă, pentru a sărbători în echipamente de protecție. Se poate să fi fost și o idee a unui specialist în PR din spital. Oricum, ideea a fost foarte proastă și reacția publicului a fost pe măsură, medicii fiind luați la mișto de toată țara.

Un primar din Bistrița-Năsăud l-a declarat mort de COVID pe un biet cetățean dintr-o comună alăturată. Apoi, a revenit și a transmis că omul e sănătos, bine, mersi. Primarul nu e, de fapt, primar ales ci e un viceprimar, devenit primar în comuna Șanț, după o decizie absurdă, care l-a scos din joc pe edilul ales, pentru că acesta a făcut parte din Consiliul de Administrație al școlii! Astfel, devenit primar din senin, domnul Anton s-a gândit să anunțe populația că a murit un om de COVID-19 în Anieș, o localitate din apropiere. I-a fi zis cineva, poate chiar să-l facă de râs și omul a dat ordin să se posteze pe Facebook. Ulterior, a dat o dezmințire în legătură cu cel mai penibil fake-news din perioada pandemiei.

Sute de oameni s-au înghesuit pe aeroportul din Cluj-Napoca, pentru a ajunge în Germania, la lucru. Autoritățile au privit neputincioase iar politicienii, chiar și cei de la putere, cum ar fi Rareș Bogdan, s-au arătat revoltați pe Facebook. Absursul situației e dat de faptul că, în plină pandemie, cu armata pe străzi, se adună peste 1500 de oameni, la grămadă, într-un aeroport, fără a respecta nicio regulă. Deși, aparent, nimeni nu a știut nimic și autoritățile ar fi fost luate pe nepregătite, la fel ca la venirea iernii în decembrie, e inexplicabil cum nici măcar serviciile de informații nu și-au făcut treaba. Sau și-au făcut-o, dar statul român a făcut rabat de la reguli în favoarea Germaniei, care are nevoie de culegători de sparanghel?

Ziua s-a încheiat apoteotic. La ora 23.00, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ieșit să ne spună că putem merge la pescuit sau la albine. În primul rând, e penibil modul în care, de o lună de zile, reprezentanții Guvernului vin cu ordonanțe militare, o dată la câteva zile, arătând că n-au, de fapt un plan coerent și, ca românul, improvizează pe parcurs. Tot hilar e cum vine Vela, cu geaca lui de milițian, să anunțe ordinele la miezul nopții, când ar putea face acest lucru la o oră rezonabilă. Parcă îi și vedem pe Iohannis, cu Orban și cu restul miniștrilor, cum s-au scremut toată ziua, să mai vină cu ceva pentru populația revoltată că n-au rezolvat adevăratele probleme, cum ar fi testele pentru COVID-19 sau echipamente de protecție pentru toată lumea. Și au găsit. Parcă-l auzim pe Iohannis, cu ideea genială: “Le dăm drep…tul să pescu…iască și să meargă la albine…”. Felicitări! Probabil, de azi, străzile vor fi pline de români cu undița-n spate, motivând că fac pescuit comercial, adică prind carasul și-l vând la vecinul care nu poate ieși din casă.


Vizualizari: 515

Comentarii

Există un comentariu
  1. Cu peste la plimbare 10 aprilie 2020 13:28

    Sa nu audă soțul ca e liber la pescuit, ca nu_l mai vad pana se ridica starea de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *