Dacă nu ne omoară virusul, ne îngroapă birocrația! Cetățenii, umiliți cu actele pentru deplasare

“Deplasările pe proprie răspundere în afara locuinței în Bistrița-Năsăud vor trebui justificate de noi documente – am decis astăzi în CJSU”, a transmis, cu mândria omului care se laudă că face, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. Pentru cine nu a înțeles, este vorba de noi documente pe care trebuie să le aveți, pe lângă declarațiile pe propria răspundere. Vezi aici care sunt documentele, în funcție de situație.

Reacția oamenilor a fost vehementă. Peste 10.000 de persoane au citit știrea pe INFOBISTRIȚA.RO, care a avut zeci de comentarii, majoritatea dintre acestea criticând decizia și catalogând-o ca fiind una aberantă. Oamenii spun că au ajuns să meargă cu frică la magazinul din colț, după pâine, având senzația că fură ceva. Obligativitatea prezentării unei copii a buletinului bunicii căreia îi duci de mâncare sau  certificatul de deces este catalogată de foarte multă lumea ca fiind hilară. Oamenii se întreabă, justificat, cum le vin asemenea idei celor care ne conduc și de ce e nevoie de atâta birocrație, chiar și în starea de urgență?

Într-un exces de zel împotriva populației, prefectul Stelian Dolha mai are puțin și ne cere un biblioraft cu documentele familiei sau arborele genealogic, ca să putem merge după pâine sau să ne săpăm grădina.

Am aprecia, totuși, dacă ar veni cu un mesaj către Guvernul României, prin care să ceară mai multe materiale de protecție pentru medici sau fonduri pentru spitalele din Bistrița-Năsăud. Nu i se pare rușinos prefectului de Bistrița-Năsăud că firmele private și voluntarii au făcut mai mult pentru județul nostru decât Guvernul al cărui reprezentant e în teritoriu? Când ai armata, poliția și jandarmeria, la capacitate maximă, în slujba ta, e simplu să născocești la foc automat măsuri restrictive împotriva populației și apoi să aduni sume fabuloase din amenzi. Dar ar cam fi momentul, domnule prefect, să veniți și cu măsuri pentru oameni, nu doar împotriva lor.

 

 


Vizualizari: 575

Comentarii

Există 3 comentarii
 1. Simona 5 aprilie 2020 17:36

  Exagerează cu aceste masuri. Orașul e oricum pustiu.

  • Ioan 5 aprilie 2020 21:38

   Oamenii care nu trăiesc cu picioarele pe pământ și cu un alt standard de viață nu pot înțelege și înlesni nevoile de viață ale populatiei.

 2. Baia Angelica 5 aprilie 2020 20:44

  Eu una merg la dr la Cluj periodic si programarea e telefonica,ne avand nici un act justificativ.Daca sunt prinsa pe drum voi fi amendata cu valoarea unei pensii pe o luna,daca platesc in cateva zile,iar daca va trebui sa astept pensia,voi plati doua pensii lunare.Prefer cianura ca merge mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *