Dosar penal pentru abuz în serviciu, în cazul bărbatului cu COVID-19 decedat după ce a fost externat

Polițiștii bistrițeni au deschis un dosar penal în cazul bărbatului din Ilva Mică, care a decedat, fiind diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul a fost externat din Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, a murit acasă iar rezultatul testului a venit ulterior.

Organele de Poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, Serviciul de Investigații Criminale, s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu, constând în faptul că la nivelul unei unități medicale din Bistrița nu au fost respectate măsurile dispuse de autorități în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei cu noul coronavirus, după cum se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Conform comunicatului, în perioada 22-30 martie, un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost internat într-o unitate medicală din Bistrița, prezentând simptome asemănătoare unei infecții cu noul coronavirus, pe fondul unor afecțiuni preexistente. Pacientului i s-au recoltat probe, care au fost trimise la analiză pentru a se stabili dacă este infectat cu noul coronavirus.

Ulterior, la data de 30 martie, personalul medical a dispus externarea pacientului, deși, până la acel moment, nu au fost primite rezultatele testului. În noaptea de 30 spre 31 martie, în jurul orei 3.00, pacientul a decedat la domiciliu, fiind transportat la capela mortuară din localitate.

În data de 1 aprilie, un membru al familiei a fost contactat de către un cadru medical, care i-a comunicat că rezultatul testării este pozitiv, pacientul fiind diagnosticat cu COVID-19.

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *