Bolnavii cu COVID-19 vor fi internați, în prima fază, la Spitalele Orășenești din Năsăud și Beclean!

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a transmis, într-o postare pe Facebook, care sunt unitățile medicale din județ care se vor ocupa de îngrijirea pacienților cu coronavirus.

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII este cel care A DECIS, ca la nivelul județului nostru, spitalele care se vor ocupa de îngrijirea pacienților infectați cu CoVid19 să fie: În prima fază, Spitalul Orășenesc “Dr. George Trifon”, Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean. Apoi, Spitalul Județean De Urgență Bistrița.

„Repet, este o decizie ce aparține în exclusivitate Ministerului Sănătății, fiind într-o stare de excepție, în Stare de Urgență! Țin să precizez că Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a pregătit din timp pentru gestionarea pandemiei de #coronavirus și o să fim alături de toți oamenii care vor trece prin această grea încercare, îmediat cum ni se va permite acest lucru”, a transmis președintele Consiliului Județean.

Managementul SJUB, pe lângă faptul că a achiziționat echipamente, a realizat și un „Plan de organizare și acțiune”, cu circuite separate, bine pus la punct, pentru o bună îngrijire a tuturor pacienților.

 O parte din măsuri:
• Secția de Oncologie de pe str. Alba Iulia se mută la Spitalul TBC de pe str. Ghinzii, urmând ca Spitalul de Boli Infecțioase, să fie disponibil exclusiv pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, formele ușoare.
• La Spitalul Județean de Urgență Bistrița se va realiza o intrare separată, prin spatele spitalului, pentru pacienții cu CoVid-19, iar pentru cazurile severe, am pregătit Secția de Terapie Intensivă, care este complet utilată și va fi izolată.
• Terapia Intensivă se va muta în cele 5 saloane modernizate în ultimii ani, 2 la Cardiologie și 3 la Neurologie, unde sunt echipamente pentru oxigen și tot ceea ce este necesar pentru buna funcționare.

„În concluzie, atunci când Ministerul Sănătății va decide că Spitalul Județean trebuie să intervină, suntem pregătiți să facem acest lucru. Ne așteaptă o perioadă dificilă, dar suntem alături și vom sprijini cu tot ce putem Spitalele care intră în prima linie, la decizia Ministerului Sănătății, respectiv Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean”, a transmis șeful CJ.

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *