Gusti

Coronavirusul scoate prostia la iveală. Cele șase tipuri de români

„Iminenta venire” a Coronavirusului scoate din nou la iveală comportamentul românilor. Putem evidenția câteva tipare, după evenimentele din ultima perioadă.

Românul disperat și paranoic este acela care crede că va dispărea din această viață, răpus de virus. Evident, nu s-a gândit niciodată că l-ar putea călca un TIR sau că ar putea muri într-un incendiu, din cauza instalațiilor improvizate din casă.

Românul nespălat de obicei a cumpărat toate dezinfectantele și săpunurile de la supermarket, produse pe care până acum nu le folosea. N-ar fi rău să audă că spălatul pe dinți îl protejează împotriva virusului, că probabil ar folosi mai mult pasta de dinți. Conform unor statistici, românii schimbă o periuță de dinți la un an și jumătate și folosesc doar un tub și jumătate de pastă de dinți pe an. 

Românul antreprenor. A scumpit măștile de protecție, să facă bani din paranoia oamenilor. Probabil, în scurt timp, se vor scumpi și alte produse, pentru că, dacă tot poți muri de un virus, măcar să mori mai bogat.

Românul credincios. Niciun vaccin, nicio normă de igienă nu e o armă mai puternică împotriva unui virus decât credința. Nu vă vaccinați de gripă, nu vă spălați pe mâini, doar mergeți la Biserică și veți fi bine. Așa au apărut distribuitorii de poze cu „Sfânta Împărtășanie”, care ne apără de orice. Lăsând gluma la o parte, nu cred că lucrurile trebuie confundate și a fi un bun creștin, de orice religie, nu înseamnă că trebuie să fii și prost.

Românul miștocar e o categorie aparte, pe care o privim cu indulgență. Adică, dacă tot mori de virus, măcar să râzi bine înainte. Dacă până acum ai luat viața prea în serios, măcar  când îți vezi sfârșitul să faci haz de necaz. 

Românul fomist. Teama de îmbolnăvire e mare în rândul populației, dar și mai mare este teama de a muri de foame. Vedem asta cu multe ocazii: de Paște, de Crăciun, de alte sărbători și epidemii care mai apar. Oamenii dau năvală în supermarketuri și cumpără tot ce prind, înmulțit cu 100. Vă imaginați cum ar fi lumea dacă, măcar o dată pe an, oamenii ar da năvală în librării, să cumpere cărți?

 

 

 

 

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *