Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în vizită „inopinată” la Bistrița. S-a declarat nemulțumită de agențiile pentru ocuparea forței de muncă

Aflată într-un tur de vizite inopinate în mai multe instituții din zona de Nord a țării, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, dna Violeta Alexandru, a realizat, impreună cu doamna Președinte a ANDPDCA, Mădălina Turza, o vizită în Bistrița-Năsăud, prilej cu care a efectuat, împreună cu consilierele sale, verificări la Casa de Pensii și DGASPC de la noi din județ.

„Doamna Ministru a acceptat să participe la un briefing de presă împreună cu prefectul Stelian Dolha, context în care aceasta a oferit detalii referitoare la situația din teren a instituțiilor verificate, insistând pe felul în care a evaluat performanțele acestora, pe problemele identificate și pe soluțiile identificate. În primul rând, au fost vizitate Casa de Pensii din Bistrița și din Cluj-Napoca pentru a vedea exact în ce măsură se văd schimbări în aceste instituții în ceea ce privește calcularea pensiilor”, a transmis Instituția Prefectului.

„ Am discutat cu cei doi directori ai Caselor Județene de Pensii despre de soluții pentru a optimiza modul în care se procesează informațiile pentru pensiile internaționale. La nivelul României există probleme legate de calculul pensiilor speciale. Se va lua o decizie pentru a reloca echipa Caselor Județene de Pensii, astfel încât, în calculul pensiilor internaționale să fie implicate mai multe persoane decât în prezent, având în vedere volumul mare de solicitări de la românii plecați în străinătate”, a declarat ministrul Muncii.


„Copiii abandonați, nesupravegheați, cu părinții plecați în străinătate, sunt lăsați în afara evidențelor, astfel că, se poate considera chiar abandon; copiii nu se mai prezintă la școală”, a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, în contextul în care instituțiile din județele între care migrează copiii ai căror părinți lucrează în străinătate, nu comunică suficient pentru o monitorizare eficientă.

„Sunt în plin proces de reorganizare a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Sunt profund nemulțumită de activitatea instituției centrale și, implicit, de cea a celor județene. Cred că instituțiile din România au eșuat în a gestiona solicitările din partea angajatorilor pentru persoane dispuse să muncească, respectiv au eșuat în ceea ce privește încurajarea oamenilor să își găsească un loc de muncă corespunzător pregătirii lor. (…) Cred că trebuie să fie mai mult de atât, să fie proactivi, să găsească soluții prin care să ofere inclusiv consiliere și asistență continuă pentru persoane, astfel încât acestea să își găsească acel loc de muncă care li se potrivește. Ori această funcție, ANOFM nu o îndeplinește”, a mai declarat Violeta Alexandru.

foto: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *