Drumurile județene Budacu de Sus-Șoimuș-Şieu și Viile Tecii- Budurleni se modernizează. Contractele de execuție au fost semnate la Consiliul Județean

Contractele de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru modernizarea a două tronsoane de drumuri judeţene au fost semnate astăzi la Consiliul Județean, de administratorul județului, Florin Moldovan și de reprezentanții firmelor care vor realiza lucrările.

La semnarea contractului au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Ţintean.

Primul proiect este pentru „Modernizare DJ 173, Budacu de Sus-Șoimuș-Şieu”, pe o lungime de 6.6 km. Licitaţia a fost adjudecată de asocierea formată din SC Îndemânarea Prodcom- lider de asociere – SC Drumserv SRL-asociat (lucrările de construcții) și SC DP Proiect SRL-asociat (servicii de proiectare). Valoarea lucrărilor este de 10.123.190 lei (2.1 milioane euro), finanţarea asigurată din fonduri europene prin Programul Regional 2014/2020. Durata contractului este de 24 de luni (2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă, 20 de luni execuția lucrărilor), cu garanție de 10 ani.

Al doilea proiecte este „Modernizare DJ 154 D, Viile Tecii- Budurleni”, pe o lungime de 4 km.

Constructor: asocierea dintre SC CML.RO SRL- lider de asociere (lucrările de construcție) și DP PROIECT SRL- asociat (servicii de proiectare + asistență tehnică)

Valoarea contractului: 5.6 milioane lei (1.2 milioane euro)

Sursa de finanțare: Fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014/2020

Durata contractului: 16 luni (2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 12 luni- execuția lucrărilor)

Perioada de garanție : 10 ani (120 de luni)

Lucrările vor viza: șanțuri dalate din beton pe o lungime de 1.2 km, 9 podețe tubulare de 400 mm, 12 podețe tubulare de 800 mm, 11 podețe de 600 mm pentru drumurile laterale și accese la proprietăți, montarea unui parapet de siguranță flexibil, parapeți pe fundații adâncite de beton.

Comentarii

fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *