15 permise suspendate și amenzi de 13 mii lei în 24 de ore

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului Rutier desfășoară în mod constat acțiuni la care folosesc și aparatele radar.

În urma activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.000 de lei. Ca măsură complementară au reținut în vederea suspendării 15 permise de conducere, pentru depășirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legale.

Ieri, 14 septembrie, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

În fapt, la data de 11 septembrie 2021, un echipaj de rutieră a depistat în trafic și înregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula pe Drumul Național 17, prin localitatea Podirei, cu viteza de 135 km/h.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 26 de ani din Bistrița și a fost sancționat contravențional. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că cel în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania. Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul Rutier, pentru infracțiunea prevăzută la art. 335 din Codul Penal.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *